Služby města Blanska oznamují

13.10.2017 07:14

od 1. září 2017 došlo k několika změnám na placených parkovištích v rámci města Blansko.

První zásadní změnou prošlo parkoviště nad areálem nemocnice – parkoviště P2, které je nově osazeno parkovacími automaty, ty nahradily původní závorový systém. Poplatek za parkování na tomto parkovišti je rovněž upraven a to následovně:

Po – Pá: od 6 do 18 hodin....... 10 Kč/4 hodiny

Po – Pá: od 18 do 6 hodin....... zdarma

So, Ne a svátky......................... zdarma

Druhou zásadní změnou v rámci placeného parkování v Blansku je modernizace stávajících parkovacích automatů. Občané mohou nově od 01.09.2017 uhradit parkovné:

1)      Hotovostní platbou mincemi

2)      Bezhotovostní platbou bankovní kartou

3)      Prostřednictvím aplikace ClickPark

Aplikace ClickPark je dostupná zdarma na všech mobilních telefonech typu Android či Apple a velmi jednoduše si ji stáhnete prostřednictvím QR kódů nebo z Google play a AppStore.

Pro registraci pak stačí jen zadat emailovou adresu a zvolit heslo a poté k účtu přidružit platební kartu. O bezpečnost transakce je postaráno prostřednictvím online brány banky ČSOB a. s. a je jedno, u které banky máte svůj účet.

Pomocí inicializační platby ve výši 1 Kč, která Vám bude během 24 hod vrácena, je aplikace online připravena k použití. Veškeré údaje o platební kartě nezůstávají v telefonu, ale jsou uchovávané pouze v zabezpečeném systému banky ČSOB.

Aplikace Vám při nákupu parkovacího lístku, zjistí aktuální polohu a automaticky nabídne tarif a Vy si jen zvolíte délku parkování, pak už jen stačí kliknout a koupit lístek.

To ale není vše. Aplikace ClickPark nabízí kromě platby přímo z mobilu i další výhody.

Odpadá Vám zbytečné cesty k parkovacímu automatu a zpět se zakoupeným lístkem k Vašemu vozidlu. Informaci o platbě pomocí mobilní aplikace ClickPark má Městská Policie v online režimu a kontrola probíhá i elektronicky. Určitě znáte situace, že se zdržíte na úřadě, u lékaře, v kavárně a pak nastupuje nervozita, zda máte ještě zaplaceno nebo ne. Ale v případě platby prostřednictvím mobilní aplikace už toto nehrozí, 10 min před koncem platnosti lístku, Vám zdarma přijde upozornění o jejím konci a Vy si ho můžete na dálku prodloužit, ať už budete kdekoli.

Svůj účet v aplikaci můžete spravovat přes mobilní aplikaci či webové rozhraní na adrese www.clickpark.cz . Kde najdete i seznam všech lístků, které si můžete vytisknout jako daňový doklad.